Niet in de prijzen op het Rotterdam Charlois toernooi

Ondanks een prima start is het Jan Kraker en Frans Smulders niet gelukt om op het Charlois Pairs toernooi in de prijzen te vallen. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen een sterk spelend thuisteam dat uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam en er met de tweede prijs vandoor ging. Het was een goed georganiseerd toernooi op een mooie speellocatie. Jan heeft veel foto’s gemaakt en in een presentatie verwerkt (klik hier om de presentatie te zien). 

1e plaats op jubileumtoernooi van IBC Rotterdam

Het is Jan Kraker en Frans Smulders gelukt om op het jubileumtoernooi van de Indoor Bowls Club Rotterdam de eerste plaats te halen. Het toernooi werd georganiseerd in de WION sporthal in Rotterdam. Dit toernooi werd ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van IBC Rotterdam georganiseerd en er deden 20 teams mee. De club IBC is nog maar een kleine vereniging, maar bleek prima in staat om er een sportief en gezellig toernooi van te maken. Na afloop een feestelijke afsluiting ter gelegenheid van het jubileum. We hopen dat ze nog jaren Bowls blijven spelen.

 

We mogen weer Bowls spelen (23 mei 2021)

Gelukkig is het coronavirus weer onder controle en kunnen wij onze favoriete sport/spel weer gaan spelen. Hebt u interesse, kom dan op dinsdagmiddagen vrijblijvend kennis maken met Bowls. Wij leggen graag uit wat de spelregels zijn en dan kunt u zelf proberen of u Bowls leuk vindt. Op onze contactpagina vindt u de speeltijden en de speellocatie, ook kunt u op deze pagina vragen stellen aan het bestuur.

 

WK Indoor Bowls op TV (18 januari 2021)

Evenals voorgaande jaren worden ook dit jaar de belangrijkste wedstrijden van het WK Indoor Bowls uitgezonden. Deze wedstrijden zijn te volgen vanaf  maandag 18 januari telkens vanaf 16:00 uur op BBC2. Alle wedstrijden van dit toernooi zijn te bekijken via Youtube via de link: https://www.youtube.com/user/WorldBowlsTour Spreekt Bowls als spel of als sport u aan, kom dan zonder enige verplichting eens kijken bij onze vereniging.

  

 Spelers van BCT spelen mee in het jaarlijkse sprokkeltoernooi

Vier spelers van Bowls Club Tilburg hebben op zaterdag 16 november mee gedaan aan het Sprokkeltoernooi in Breda. In dit gezellige toernooi krijgen de spelers per ronde een andere partner toebedeeld om zo samen een pairs wedstrijd te spelen. Na drie ronden wordt gekeken welke speler de meeste punten verzameld heeft en helaas viel dit keer niemand van onze vereniging in de prijzen. Jan Kraker heeft weer een foto presentatie gemaakt die je door hier te klikken kunt zien.

 

Nederlands Kampioenschap Australian Pairs

Frans Smulders van Bowls Club Tilburg is het gelukt om samen met zijn partner Frans Roberts van Bowls Club Eindhoven Nederlands Kampioen Australian Pairs te worden in Breda. Deze variant van de Bowls sport wordt dit jaar voor het eerste jaar door de NIOBB georganiseerd. De beste dames en heren teams streden op 12 en 13 oktober voor de felbegeerde titel.

Team van BCT wint 3e prijs in Oss

Een team van Bowls Club Tilburg heeft deelgenomen aan het goed georganiseerde “Australian Pairs” toernooi in Oss. Jan Kraker en Frans Smulders wonnen daar drie van hun vier wedstrijden wat uiteindelijk een 3e plaats opleverde. Slechts twee shots verwijderd van de nummer twee. Klik hier om de presentatie te zien die door Jan van dit toernooi gemaakt is.Omroep MAX promoot Bowls

Omroep Max heeft op zijn website een uitgebreid artikel geplaatst over de bowlssport. Klik hier om te zien hoe onze dierbare sport wordt gepromoot.


WK Bowls op TV

De wereldkampioenschappen indoor Bowls zijn weer begonnen.

Vanaf maandag 21 januari  tot en met zondag 27 januari zijn de wedstrijden te volgen op BBC 2, telkens van 14:00 tot 18:00 uur.

Voor het uitzendschema van de BBC kijk op: https://www.bbc.com/sport/bowls/46701802

Het toernooi zelf is al op 10 januari begonnen en alle wedstrijden zijn te bekijken op Youtube: https://www.youtube.com/user/WorldBowlsTouNet niet